00:00:00     21.2.2012     meniny má
icon icon

Newsletter

Aktuálne vydanie

Aktuálne vydanie

Facebook

Gurmánska Bratislava
01. apríl 2017 / rl
Začiatkom apríla uvedie reštaurácia FLAMENDER nový jarný jedálny lístok, ktorý prinesie delikatesy zo surovín typických pre toto ročné obdobie, akými sú napríklad medvedí cesnak alebo kráľovská špargľa.

Reštaurácia FLAMENDER prináša na bratislavskú kulinársku scénu zážitkovú gastronómiu, ktorá v sebe ukrýva spoznávanie originálnych chutí a gurmánskych pôžitkov. Idea kuchyne je postavená na jedlách krajín dunajského regiónu, ktoré sú doplnené o moderné spôsoby prípravy, súčasné trendy v gastronómii i netradičné postupy pri spracovaní tradičných surovín. Jedálny lístok reštaurácie zároveň odzrkadľuje sezónnosť a prináša každý štvrťrok jedlá pripravované zo surovín typických pre dané ročné obdobie.

Začiatkom apríla uvedie reštaurácia FLAMENDER nový jarný jedálny lístok, ktorý prinesie delikatesy zo surovín typických pre toto ročné obdobie, akými sú napríklad medvedí cesnak alebo kráľovská špargľa.

„Jarný jedálny lístok prináša mozaiku originálnych chutí, z ktorých si, verím, naši hostia vyskladajú skutočný gastronomický zážitok. Nájdu v ňom napríklad Kotletu z vyzretého bravčového karé so zemiakovo-bazalkovým pyré, Šťavnatú bravčovú panenku so šalotkou dusenou na káve a chilli, či chutné Špargľové rizoto s medvedím cesnakom, šafranom a rukolou,“ hovorí Peter Petráš, Executive Chef reštaurácie. Svoj priestor v novom jedálnom lístku dostali aj chutné zdravé šaláty - Jarný šalát s jahodami, čučoriedkami, semiačkami z tekvice, slnečnice a s výhonkami hrášku či originálne dezerty, akými sú napríklad Čokoládový mousse s chilli a jahodami marinovanými v balzamikovom octe alebo Krupicové flameri s ríbezľovým sorbetom a marhuľovým želé.

Jarný jedálny lístok je výsledkom spoločnej práce tímu flamendrovskej kuchyne. Dôraz na čerstvosť, prvotriednu kvalitu a poctivosť surovín, ktoré pochádzajú prevažne od lokálnych slovenských farmárov a pestovateľov, sú v reštaurácii FLAMENDER úplnou samozrejmosťou.

„Zvykne sa hovoriť, že všade dobre, doma najlepšie. Podľa mňa táto múdrosť platí aj pre oblasť gastronómie. Ja sám som veľkým zástancom poctivých domácich produktov zo Slovenska. Ešte pred otvorením FLAMENDRA som precestoval takmer celú našu krajinu, stretával sa osobne s farmármi a pestovateľmi a na základe pozitívnej skúsenosti som si pre spoluprácu vybral tých najlepších,“ hovorí Peter Petráš.

Na bratislavskú kulinársku scénu vstúpil FLAMENDER minulý rok na jar. Prvá prevádzka reštaurácie bola otvorená v obchodnom centre Polus, o pár týždňov neskôr druhá v historickom centre mesta na Laurinskej ulici. Reštaurácie prinášajú jedinečný koncept spojenia tradičných kuchýň dunajského regiónu s nádychom modernosti a súčasnosti. Novinka vo FLAMENDRI Polus: zážitkové rodinné víkendy, ktorých súčasťou je detská zóna FLAMÍK a špeciálne detské menu.

Flamender – slovo pochádzajúce zo starej nemčiny: sveták, bonviván, milovník a znalec dobrého jedla a vín.

Fotogaléria

Pridať komentár

Nepovinné
Povinné
Nepovinné

Najčítanejšie články

Kalendár akcií

gallery
December 2024
gallery
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
1. miesto v sutazi

Fotogaléria

Anketa

Patria podľa vás stromy na Františkánske a Hlavné námestie?
© 2024 Bratislavský kuriér. Made by TRIAD Advertising. Powered by SIMPLE WEB