Uskutoční sa tu v poradí 7. ročník obľúbených a vyhľadávaných Osláv sv. Vavrinca, patróna kuchárov a cukrárov. Svoje umenie, kulinárske zručnosti a chutné nápady predvedú milovníkom dobrého jedla, pitia a zábavy renomovaní kuchári z mnohých kútov Slovenska.
Podujatie sa začne o 11.00 hod. tradičným slávnostným pochodom kuchárov a cukrárov centrom Bratislavy. Následne sa začne s prezentáciou a degustáciou pripravovaných jedál, medzi ktorými nebude chýbať grilované a rôzne tvarované hydinové mäso, delikatesy z bravčového mäsa a rýb, grilovaná zelenina či strapačky s kapustou a údenou slaninkou. Milovníci sladkých jedál si môžu zamaškrtiť na zákuskoch a čokoláde. Pripravené budú tiež ukážky dekorovania a prestierania či prezentácie špeciálneho cesnaku bez typického zápachu či ovocných džúsov s dužinou.
Oslavy sv. Vavrinca organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, ako člen Svetovej organizácie kuchárov a cukrárov – WACS. K partnerským kuchárskym a cukrárskym zväzom po celom svete, ktoré už desaťročia oslavujú sviatok svojho patróna Sv. Vavrinca, sa pridal v roku 2007.
(Hl. mesto)